DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Todtnak nevetnie kellett a Red Bull kérésén

Az FIA elnöke szerint pár hónapja még a mostanival teljesen ellentétes dolgot követelt a Red Bull - nevetnie kell az egészen, de azt kijelentette, hogy őt senki nem fogja megzsarolni.

A Honda kiszállásával erős összefüggésben a Red Bull kampányt indított amellett, hogy fagyasszák be a motorfejlesztést a Formula-1-ben - az is felmerült, hogy kiszállnak a sorozatból, ha erre nem bólintanak rá az illetékesek, a túloldalon viszont nyilván hasonló fenyegetőzéssel élt a Ferrari is, amely óriási lemaradásban van az erőforrás terén. Jean Todt, az FIA elnöke viszont azt mondta erről, hogy nevetnie kellett a Red Bull kérésén...

todt



"Májusban azt mondta nekünk a Red Bull, hogy semmilyen körülmények között nem lehet megállítani a motorfejlesztést, különben a Honda kiszáll a Formula-1-ből. Most ennek éppen az ellenkezőjét akarják. Itt nagyon gyorsan mennek a dolgok" - mondta Todt az Auto Motor und Sportnak adott interjújában a témával kapcsolatban. Hozzátette: nevetett, amikor ezt meghallotta, de nem fogja hagyni, hogy ilyen eszközökkel kényszerítsen ki valaki egy ilyen súlyú döntést.

"Minden véleményt és kérést tiszteletben tartok, de engem nem fognak megzsarolni. Engem senki nem fog megzsarolni" - jelentette ki határozottan. Elmondta, hogy az üzemanyag-gyártók is fenyegetőztek már ilyennel, de minden ügyet kezelni tudtak - itt sem fog engedni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: