szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A baleset a Nagytétényi úton történt, még májusban, a vonatkozó szakértői vélemény viszont csak most lett nyilvános.

A Telex.hu birtokába került szakértői vélemény szerint legfeljebb nyolc napon túl gyógyuló sérülései lehettek volna, de a balesetet biztosan túlélte volna az a kétéves kisgyerek, aki életét vesztette, mikor családjával előbb egy másik autónak, majd egy betonsorompó szekrényének csapódott májusban, a Nagytétényi úti kereszteződésben.

A gyermek, bár a kocsiban volt rögzített gyermekülés, az anyja ölében ült, ez pedig nem védte meg őt az ütközéskor.

A baleset előtt a család a 6-os főúton haladt Skodájukkal, amikor oldalról beléjük csapódott egy Opel. A mentők akkori jelentése szerint az anya az ölében szoptatta a kisfiukat, mielőtt bekövetkezett a baleset. A nő vallomásában viszont azt magyarázta, hogy a gyermek vele szemben ült, a biztonsági öv pedig mindkettőjükön át volt húzva.

Az igazságügyi orvosszakértők arra következtettek, hogy „a sérülés elszenvedésekor a test nem lehetett a biztonsági gyerekülésben szabályosan rögzített helyzetben, hanem az édesanyja önmaga elé fordíthatta, például egy szoptatási helyzethez hasonló formában”.

Az Opel sofőrjének védője azt mondta a portálnak, hogy a nő „azért hajtott be a piros lámpán a kereszteződésbe, mert elnézte a lámpaképet”. A Kolozsvári utca és a 6-os főút kereszteződésében a baleset idején a lámpa főjelzése ugyanis pirosat mutatott, a kiegészítő lámpa viszont zöld volt.

A halálos baleset miatt a piroson áthajtó sofőrt és a Skodát vezető férfit is halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítja a rendőrség.