Magyarország soha nem engedi, hogy ideológiai alapon zsarolják

VARGA Judit
Budapest, 2020. szeptember 3. Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Igazságügyi Minisztérium közös, Nemzetek Európája elnevezésű karrierprogramjának nyitóünnepségén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Széchenyi dísztermében 2020. szeptember 3-án. A karrierprogram célja, hogy minél több, Magyarországot határozottan és hatékonyan képviselő szakembert képezzenek, és közülük minél többen kerüljenek vezető pozícióba az Európai Unió intézményeinél. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Magyarország soha nem engedi, hogy ideológiai alapon zsarolják - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtökön a lengyel közszolgálati hírtelevízió (TVP Info) esti híradójában sugárzott interjúban az uniós költségvetési csomag lengyel és magyar vétójáról.
Vágólapra másolva!

A költségvetési csomag kapcsán tett javaslatok értékelésében Magyarország mindig konstruktív partner lesz - hangsúlyozta Varga Judit. "Egy viszont biztos, Magyarország soha nem engedi, hogy ideológiai alapon zsarolják, soha nem fogadja el azt az elvet, miszerint nem jogállam az, amelyik nem fogadja be a bevándorlókat" - tette hozzá a miniszter.

Varga Judit igazságügyi miniszter Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A következő időszakban csakis a jogi és politikai szempontból elfogadható megoldások kerülhetnek az asztalra - hangsúlyozta. A tárgyalások új kiindulópontjának annak a szolidaritásnak kell lennie, amelyik a költségvetési csomagra vonatkozó kompromisszumot eredményező júliusi uniós csúcstalálkozóra volt jellemző - mondta.